11.3.2010

ja katsomme merta niin kauan kun jaksamme

Läpimurto tapahtui viimein.
Flunssan ja reissaamisen takia en ole hirveästi Paavoa kerinnyt ja pystynyt ulkoiluttamaan ja kyllästyttäni lukemaan kasvattajien marmatusta kennelliiton laatimasta jalostusstradegiasta [Haluisiko joku ihanainen valaista, mikä siinä stradegiassa on vastuuntuntoiselle kasvattajalle niin vastenmielistä, että stradegiaa vastaan pitäisi ihan adressi allekirjoittaa? Minun silmiini jalostusstradegiassa on huomattavasti paljon enemmän hyvää kuin huonoa] päätin kehitellä Paavolle tekemistä. Naksua en löytänyt, joten naksun sijaan käytin vinkulelua. Ihminen osaa olla melkoinen palikka, sillä naksun käyttö ei ole Paavolle yhtään niin hohdokasta kuin vinkulelun äänen kuuleminen ja tämän tajusin vasta hiljattain. Paavohan ei yleensä tarjoa mitään uutta ja hämmästyttävää, jos otetaan naksulla esimerkoksi kosketusalustaa. Koira lähinnä tuijottaa ja läppäsee laiskasti alustaa. Elviksen kanssa naksu on jotain uskomatonta.
Ja sitten yksinkertaiseen liikkeeseen, joka on Paavolle tähän päivään mennessä ollut vastenmielinen ja aivan liian monimutkainen asia toteutettavaksi: tassun antaminen.
Ensiksi otettiin lihapullalla ja kotiversionaksulla, mutta vaikea naksautella, kun koira tarjoaa vain maahan menoa ja seisomista. Jos mitään ei tapahdu Paavo ryhtyy tuijottelemaan seinille. Otinpa sitten vinkulelun käteen ja päätin testata, mitä temppuja Paavo minulle näyttelee [yleensä hyppii syliin]. Pusuttelu ei auttanut. Kieriminen[!!!] ei auttanut. Pään nyökyttelykään ei tehonnut, mutta sitten Paavo tajusi käyttää kerjäämismetodiaan ja läppäsi! Kun palkkaa tuli kerran, ja toisen ja kolmannen ja... [vinkaisu ja lihapullia... Jos minulla on lihapullia kädessä niin lelu on toissijainen asia, jolla voi riehua vasta ruuan jälkeen] Paavo tajusi asian ja läppäili koko ajan tassulla. Oli suorastaan silmin nähtävissä pään yläpuolella tai sisäpuolella, miten vain, syttyvä lamppu. Eikä koiran ideat tähän loppuneet, jos vinkaisu ei tullut riittävän nopeasti niin sitten saattoi kokeilla toisellakin tassulla läppäisyä tai vaikka molemmilla tassuilla läppäisyä tai vuoronperään... Paavosta asian hoksaaminen oli kivaa ja ajattelin pitkästä aikaa terästäytyä ja alkaa opettaa koiralle hieman turhia temppuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti