9.10.2009

Oon ku kartturi ilman kuskii, Mä huudan ohjeit mut auto menee puskii.

Viikko hurahtanut aika nopiasti. Itselläni alkaa nyt syysloma, joskos saisi jotain noiden räkänokkien kanssa tehtyä.
Olen nyt asustellut äidin luona ma-to, kun äiti oli huitelemassa jossain koulutuksessa. Huomasinpas sitten eräänä iltana, että olin vahingossa jossain vaiheessa opettanut Elvikselle peruuttamisen. Koskaan ennen tuota iltaa, en tietoisesti peruuttamista ollut ottanut, mutta kun muutaman kerran huitaisin kädellä ja sanoin "peru" Elvis peruutti pari askelta. Paavon kanssa ollaan tässä liikkeessä otettu takapakkia. Herra on oppinut nyt sen takalistonsa jalon käytön ja yrittää pyöritellä sitä aina ties mihinkä suuntaan ja ympäri. Mutta jos edes jossain liikkeessä Paavo on Elvistä selvästi edellä niin itsensä ympäri pyörähtämisessä. Elvis ei vain tajua, enkä sitä ole kyllä liiemmin harjoittanutkaan. Paavon kanssa ollaan snurraamista otettu iltahuviksemme [jakkaran kierron lisäksi], joten se liike on hallussa käsimerkkien kera.
Äsken kävin ottamassa Paavon kanssa agilitya. Sain väsättyä uudet länget, jonka elinkaari oli hyvin lyhyt. Pitänee hommata rautalankaa oksien sijaan, jesaripatentti oli kyllä muuten hyvin toimiva ratkaisu.

Agilityssa taas keppejä ja puomia. Sain jopa putken roudattua kentälle ja niin. Putki. Viimeksi se oli keinu, nyt putki. Pienet ovat spanielin huvitukset, kun herra sinkosi aina, mistä tahansa kenttää, putkeen ja juoksi sitten päiden välissä kuin vähäjärkisempikin tapaus. Taisi parhaillaan suorittaa putken neljästi ennen kuin tajusi itse tulla takaisin luokseni.

Harjoiteltiin ensiksi verkoilta putkeen menoa ja toisinpäin. Sitten otettiin tavalliset kepit ensiksi kuudella [kepit-putki-kepit] sitten kahdellatoista. Sujui. Hyvin.
Raahasin kaksi hyppyä ja harjoiteltiin putkeen menoa vähän sekaisin. Jossain vaiheessa siirsin esteet putken toiselle puolelle niin, että päät olivat piilossa ja minä taisin olla vain rekvisiittana. Lopuksi otettiin vielä niin, ettei putkeen menty ollenkaan vaan hyppyjen jälkeen huusin "tässä" ja koiran kääntyessä luokseni pallo lensi taakseni. Lopuksi vielä kerta putkeen ja se treeni oli siinä.

Lopuksi otettiin myös puomia länkien kera. Taidettiin kerätä kolme kertaa juoksemaan puomi läpi, kunnes länkeni sanoivat poks ja oksa katkesi. Lomalla jos olisi aikaa repiä vaikka noista vanhoista längistä tuo rautalanka niin saisin vihdoin kestävät länget.
Ihan viimeisenä otettiin Paavon kanssa erittäin haastava kahdeksan esteen rata. Hyppy-puomi-hyppy-(vääräpää)putki-hyppy-[takaakierto]hyppy-kepit-hyppy. Suoriuduttiin erinomaisen hyvin.

Ensiviikolla alkaisivat treenit Elviksen osalta. Paavon osalta treenit jäävät välistä, koska juuri tuona aikana on yhdistyksen kokous hallissa, joten ne treenit ovat peruttu. Tässä olen vakavasti myös harkinnut 18.10 Varkaudessa järjestettäviin mölleihin menoa, mutta saas nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti