17.5.2011

Onneks meillä on tatsii

En ees mainitse mitä viikonloppuna tapahtui, sillä mulle riitti pelin katsominen ja tyytyväisenä nukkumaan meneminen ja se siitä. Ymmärsn melkeen maanantain, mutta että asiaa hehkutetaan ja puidaan yhä? Joo, kiitti hei.

Joo, mutta sitten koiriin tai lähinnä Paavoon ja agilityyn.

Viikonloppuna tosiaan oli täällä Kuoppiossa kisat ja arvatkaa kuka missas ilmoittautumisen? No en minä ainakaan. Enkä suinkaan missanut Mikkelinkään ilmoittautumista tai Kajaanin [okei puol tuntia viel aikaa...] ja kattelin kalenteria et MAANINGAN kisoihin ens kuun puoles välis ois viel mahkui ilmoittautua...
Siis Kuopion jonkun kolmosten radan alku oli aiheena, ja päästäiskö jooko jo kisaa Pullan kanssa kolmosiin? Takakierrot oli osittain teemana ja sit viel kahden esteen välistä pyrähdys. Ja mitä tekee Paavo? Jos ihan ensimmäistä "täh, mikä takanakierto?" - jäätymistä ei oteta niin puhtaastihan ne hommat taas hoidettiin. Lopputreenit menikin sitten lähinnä hioessa mutkia pieniksi niin ettei vauhti kuitenkaan kärsisi.
Radalla tosiaan oli muutama mukava harjoittelukohta. Aluksi oli neljän esteen aikana kolme takaakiertoa, jotka Paavo suoritti upeasti, vitos este oli putki, jonka jälkeen piti saada koira kahden esteen välistä suoraan seuraavalle hypylle ja siitä vielä yksi hyppy suoraan ja sitten käännös (takakautta) kasihypylle. Yllättäen sehän se mutka oli, joka "hieman" ensimmäisellä kerralla venähti.
Neuvo oli, etten jäisi "varmistamaan" esteiden välistä ohjausta vaan juoksisin jo seiskaa ennen vekkaamaan. Onnistui, mutta sittenpä tulikin ongelmia putkeen viennin kanssa, koska koira olikin vikkelämmin kasilla kuin kuvittelin ja ysi putki olikin sitte taas esteen toisella puolella (piirrän kun jaksan ja kerkeän pätkästä kuvan). Tähänpä ongelmaan olikin kouluttajamme ratkaisu backlappi, koska se oli viime viikon treeneissäkin onnistunut niin nätisti. Ja niin... Paavo ei vissiin ikinäkoskaamilloinkaan ole suorittanut 10esteen pätkää niin vauhdikkaasti, mutta samalla niin pienillä teillä.
On se helppoa, kun voi luottaa koiraa radalla: teinpä mitä vain, niin koira handlaa ja tekee mitä ohjataan.
Paavo on aika nami.


Piirtäjä huomio. Kolmoseste ei ollut noin kutosen edessä, vaan ohjaajalla(kin) oli melkein suoralinja juosta toi suora...


Ja Egon kuulumiset? Ollaan harjoiteltu seisomista. Aattelin mennä viikonloppuna mätsäreihin, jos vaan tohdin jättää säkkien mätkimisen välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti