28.5.2013

En aio tuhlaa aikaani juoksemal muiden käskyst, elän täs nyt

Myö ollaan mökillä loistavan, mutta aika tulosköyhän näyttelyviikonlopun jäljiltä. Arvostelut ovat edelleen eriosoitteessa (=näyttelyrepussa, joka majailee äidin luona) mutta jotain voinen lyhykäisesti kertoa.


¨ "Todella hyvä tyyppi, mutta melko iso kokoinen. Tyypillinen maskuliininen pää, voisi olla paremmat korvat. Keskiruskeat silmät, hyvä purenta. Kaunis kaula, voimakas selkä. Kataa häntänsä selän päällä sekä liikkeessä että seisoessa. Pitäisi olla hieman enemmän rintakehää. Hyvät kulmaukset. Liikkuu lyhyellä/matalalla askeleella (?) Hyvä karvapeite. Näyttää iloisalta ja eloiselta."
HUOM! Vapaasti suomennettu ruotsista. Kysymysmerkkilauseesta en ole täysin varma, bongasin lauseesta vain sanat kort ja steg ja loput pystyi vain arvailemaan.
Tuom. Karl-Erik Johansson, Tulos: EH/1

Egolla oli taas vauhti päällä, tällä kerralla juokseminen onnistui, mutta seisominen... voi elämä, kun kaikki on niin jännää tämän raidallisen mielestä. Tuomarin makuun liian iso ja jottain höpinää oli myös rinnasta. Arvostelu loppui kommenttiin "iloinen ja eloisa koira". Kyllä, tunnistan.



"Erittäin hyvät mittasuhteet. Kaunis oikealinjainen, miellyttävä ilmeinen pää. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut ja eturinta parempi. Runko rullaa liikkeessä. Hyvä rintakehä ja ylälinja sekä takaosa, lantiossa luisuutta. Hyvä takaliikem etuliike jää hieman lyhyeksi. Karva kiharaan taipuva ja kuivan oloinen. Miellyttävä käytös"
Tuom. Leila Kärkäs Tulos: ERI/1

Paavo yllätti. Kehä oli tunnin - jopa reilukin- myöhässä aikataulusta, hellettä piisasi ja varjoja ei ollut. Paavo JUOKSI. No vähän meinas mopo hyytyä vikoilla kierroksilla (ehei, yksi ympyrä ei riittänyt, luokkakilpailut ja muut mukaan laskien juostiinko me kuusi kertaa kehä ympäri ja siihen lisäksi pakolliset kuviot?) Tuomari tykkäsi, ja antoi yllätyksekseni Paavolle ERIn, muutenhan Leila Kärkäs jakeli aika iloisesti EH:ta maksimissaan. Vähänhän se harmitti, kun SA:ta ja sitä kautta SERTiä (paavo ainoa sertin saajista, joka sai erinomaisen) ei saatu, kun hyvästä yrityksestä huolimatta, Paavon turkki oli tuomarin makuun liian kihara ja karhea. Karkkuun me sitteen öljytään tuo turkki. Ehkä. Jos turkkia ja etuosaa ei lasketa, tuomari tykkäsi Paavosta.
Yleisön mukaanhan Paavo oli matala walesi, mutta tiedoksenne kehänlaidalla olijoille, Paavo aikoinaan mitattiin ensimmäisissä agikisoissaan 50cm ja risat korkuiseksi, että todellisuudessa taidetaan olla aika ihannekorkeuksissa (48cm), pyöreähän tuo on, mutta että matala? Minä tykkään.










Mökkielämään meillä on kuulunut paljon uimista, rehaamista, luiden syömistä ja nyt hieman nukkumista kuorsaamisen kera. Siis koirilla, itse olen palvonut aurinkoa kera kahvakuulan ja jumppapallon. Toki välillä olen Paavon seuranut käynyt uiskentelemassa, mutta kyllä koirat ovat hoitaneet tuon erengisimmän osuuden.

psst.Kuvien laatu on aika kökkö, kun kokeilin tätä bloggerin omaa kuvanlisäystä, testaus jatkukoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti