13.6.2010

Varo mitä toivot

toivees voi toteutuu,
jos tarpeeks uskoo.Herätyskello soi. Jos kyseessä olisi ollut ihan mikä tahansa muu aamu, en varmasti olisi niin kiltisti kömpinyt sohvalta ylös parin tunnin yöunen jälkeen. Kisa-aamu!
Olen aina pohtinut, mihin ihmeeseen äiti onnistuu kuluttamaan aikaa aamulla? Äiti herää aina kisa-aamuina vähintääkin puolituntia ennen minua ja on aina sen puolituntia minua jäljessä kaikessa. Toisaalta minun aamurutiineihin kuluukin oikein hitaasti tehtyinä kymmenisen minuuttia.
Jokatapauksessa aamulla kävi ilmi, että Paavon kisakirja olikin vipeltänyt pois muiden papereiden joukosta. Sitäpä hetki etsittiin kunnes totesin, että antaa olla, ostetaan uusi. Näin lystikkäästi alkoi siis aamu!
Ja tälläkin kertaa Paavo todettiin selkeäksi maksiksii. Hitsit, medinä koira olisi niin paljon kivempi.

rata I "Miksi radalla on viimeisiä esteitä?"
Alussa juuri kun olin antaa Paavolle lähtöluvan, alkoi Paavon takana tappelu. Mutta Paavo on hienoin lähdössä. Koira vain vilkaisi selkänsä taakse ja keskittyi sen jälkeen olennaiseen. Kyllä, meille tämän päivän perusteella tulee lähtöongelmia tässä jossain välissä.
Ihan mieletön vauhti päällä. Tämän päivän hittisana oli yksinkertaista ohjausta. Liikuttavan helpolla ja ihanalla radalla [kaikki tämänpäivän radat olivat juuri sellaisia ykkösten ratoja, joista minä pidän. Sai mennä, mutta koiran piti olla hanskassa koko radan ajan.] olisi ollut oikein näppäriä hifistelykohtia, mutta maltoin mieleni ja puolenvaihdot valsseilla ja mutkia "pienennettiin" tiukalla käskytyksellä ja puolivalsseilla. Ensimmäinen virhe, jota allekirjoittanut ei edes itse onneksi huomannut, oli puomin ylösmenokontakti. Siis ylösmenokontakti. Ai niin, nekin pitäisi suorittaa.
Allekirjoittanut tosiaan kuvitteli loppumetreille asti tekevänsä tyylikästä nollaa, kunnes vikalla esteellä koira katsoi ohjaajaa - jatketaan etiäpäin vai mennäänkö putkeen? Koira päätyi eteenpäin jatkamiseen, mutta oli liikkunut sen verran ohjaajaan suuntaan, että vika este ohitettiin vauhdilla. Korjasin sitten esteen ja saatiin tulos. Nollia ja vitosia oli kuitenkin tullut sen verran, että nopeimmalla kympillä [ja muutenkin aikamme sijoittui top3:een koko radalla] sijoituimme yhdeksänsiksi.
10vp [-9.74] 9/24 Tuomarina Jan Tienhaara

rata II "Täällähän on oikeastaan aika kotoisaa"
Ohjaaja syystä tai toisesta ei osannut liikkua. Tai siis jostain syystä tuntui, että olisi vain tervassa juossut ja eteenpäin meno oli melkoista tuskien taivalta. Koiraa kuitenkin kerkesi ohjata, johon perustuu käsitykseni, ettei koirakaan ihan tulessa ollut. Päivän teemaan palaten, yksinkertainen on kaunista, venyipä mutkat [voi elämä niiden mutkien kanssa!] nätisti, mutta rata oli tasaisen varma ja maaliin tultiin vähän epäuskoisena.
Rata oli siis varma kaikkine mutkineen, ei siis mikään kaunis siivekkeitä nuoleva, mutta nolla kuin nolla ja vieläpä kirkkaasti radan nopeimmalla ajalla meidät saattoi tarkkasilmäisimmät huomata ykköspallilla palkintojen jaossa. Ai että oliko ohjaaja yhtä hymyä?
0vp [-19.61] 1/22 Tuomarina Seppo Savikko
rata III "Perinteitä on kunnioitettava"
Ja sitten hypärille. Radan jälkeen ihmiset tulivat päivittelevään, kuin harmillista, että juoksusuoran päässä onnistui kävelemään aussie ja kuinka vielä aussienkin takana oli syttynyt rähinä, jota Paavo kävi vilkaisemassa. Pysyi radalla, mutta vitosella jatkettiin matkaa. Samaisessa kulmassa missä äskeinen häppeninkin oli tapahtunut istui edelleen aussie, joten halusin päästä siitä mersunmerkki hyppykuviosta mahdollisimman nopeasti pois. Tuloksena yksi rima alas. Kepeille koira haki täydistä vauhdista iahn ilmiömäisesti, mutta syystä tai toisesta kompurointi keskellä ja yksi väli jäi tekemättä. En jaksanut enää korjata vaan jatkoin loppuun asti. Tällä radalla yksinkertainen ei enää ollut muotisana virheiden sattuessa. Radalle mahtui persjättöä, jaakotusta, niistoa ja muita pikku mukavuuksia, joilla saatiin niitä mutkia pieniksi.
HYL Tuomarina Jan Tienhaara


Seuraavat kisat ovatkin vasta kenties elokuussa, eli ohjaajalla on aikaa palailla täältä pilvilinnoista tukevasti maanpinnalle ennen seuraavia koitoksia.

1 kommentti: