5.7.2010

Puhu mitä puhut mut juoksemista älä lopeta

(vaikka suunta puuttuu)


Voisin laittaa koko kappaleen sanat tähän, mutta tuo kohta nyt on päällimmäisenä mielessäni.

Eilen käytiin Paavon kanssa vartti puomittelemassa. Väliin mahtui yksi kerta täyspitkät kepit, mutta muuten juostiin vaan puomia. Tein alastuloille kompromissin, katsotaan millaiset fiaskot saan kontakteista, tai oikeastaan vain puomin kontaktista, kyhättyä.
Huomasin kuitenkin, että Paavolla ihan oikeasti on vauhtia sillä kamalalla juoksuesteellä. Puomi oli keskellä kenttää ja me otettiin Paavon kanssa juoksukisa kentän päästä päähän. Arvaatkas kuka hävisi joka kerta, vaikka pinkoi sen, mitä töppösistä pääsi?

Treenien jälkeen ihasteltiin rannalla auringonlaskua. Tai no Paavon huomio oli kokonaan vedessä ja siinä polskimisessa ja harmittelin ties kuinka monennetta kertaa, kun ei kamera ole koskaan mukana silloin kuin pitäisi. Ehkä ensi kerralla.

Tänään oli maanantaitreenit. 20 esteen rata, hellettä ~30c ja treenaajia kaksi. Minulla mukana kaksi koiraa, jotka molemmat pääsivät radalle.
Ja hyvin meni, vaikka ohjaajalla välillä pasmat ihan sekaisin "Ai niin se jaakotus... mutta kun!"
Elmari oli luonnollisesti ihan tykki. Kouluttajamme totesikin, kun Elviksen kanssa olimme Paavon jälkeen osuutemme tehneet "Teistä näkee, että olette Elviksen kanssa treenanneet paljon jaakotuksia..." Kyllähän me. Ehkä kerran, tai kaksi.
Elvishän on siitä mitä mainoin tapaus, että sen kanssa ei tarvitse treenata. Koira ohjautuu juuri sinne minne ohjataan, vaikka ilman treeniä. Toki treenaamisella saadaan ohjaajalta se pieni epävarmuus karsittua ja hommasta vieläkin sujuvampaa, mutta Elvis vaan osaa. Elvis on hieno. Hyytyy vaan vähän helposti.

Paavokin ihan vaan muuten vaan oli hieno. Rähinää kuului, mutta ohjaaja pisti paremmaksi ja lopulta voitti huutokilpailun. Rata alkoi luonnistua, kun molemmat saimme keskittymisrauhan.

Treenin lopuksi pidimme lähes perinteisen turinapalaverin, jossa kouluttajamme ylpeänä totesi, että hupun kisoissa entisen seuran jäsenet(kin) olivat joillekin seuralaisillemme päivitelleet Paavon ja minun edistystä. Se ei siis ole harhakuvitelmaa. Edistyminen meinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti