24.5.2013

Hymyile ja tavallaan sä parannat jo maailmaaKoska kuvien lataaminen nettiin oli niin työlästä, en jaksa hirveitä tarinoita raapustella. Sen verran kerrottakoot, että agilitytreeneissä ollaan käyty pari kertaa.

Ensimmäinen kerta meni ihmetellessä ulkoilmaa ja muita koiria raidallisen kanssa, joten ikään kuin aloitettiin ihan kaikki alusta.
Seuraavalla kerralla ei ongelmaa. Sain väkertää meillä radanpätkää, jossa koira sai irrota ja harjoiteltiin yhdellä esteellä takankiertoja. HYVIN MENIIrtoamisen merkkejä, oli se kartturin käsin ihan missä vaan...Paavo treenaa samaisessa ryhmässä ja punavalkoisella yllätysyllätys on mennyt hyvin, mitä nyt rimoja huiskitaan oikein huolella alas. Johtuuko se helteestä, vähän heikentyneestä kunnosta, vihdoin ja viimein kerääntyneestä massasta vai jostain vakavammasta? En tiedä, mutta Paavolle se ei ole normaalia. Hierojalla ajattelin käyttää, vaikka liikkuminen muuten onkin normaalia, mutta kun ei mun Paavo tiputtele niin ahkerasti rimoja, ei varmasti.

Myös Elvis pääsi viime viikon treeneissä näyttämään kyntensä. Voi pojat sitä riemua ja fiilistä! Kyllä se reilu yhdeksänvuotias vielä muisti ja jaksoi.Tällä viikolla ei sitten treeneihin mentykään, kun Paavon trimmaus sattui samalle ajalle. No nyt ollaan ostettu shampoot ja hoitoaineet ja etsitty takit, joskos tällä kerralla ainakin turkki olisi näyttelyissä kunnossa (: Ensi kerralla lupaan Katjalle tuoda vähemmän metsittyneen ja kaupunkipölyisen koiran trimmiin. Ehkä.Ego sen sijaan korkkasi näyttelyt jo viime viikonloppuna tuloksena Elina Haapaniemeltä EH. Olen aika perhosen tyytyväinen tulokseen, koska lähinnä käytiin hakemassa vain oikeasti rodun tuntevalta tuomarilta asiallinen arvostelu. Olen luvannut laittaa arvostelun nettiin. Saatte sen viimeistään viikonloppuna tähän alle, kun olemme taas arvostelulapun kanssa samassa osoitteessa.
Tuomarin suullinen kommentti kuitenkin oli, että tykkäsi paljon Egon tyypistä, vaikkakin selkeästi nuori uros kyseessä. Pää oli hyvä, mitä nyt korvien asento saisi olla parempi. Lisäksi Ego oli oikein tomera poika ja tuomari arveli, että teelautasen kokoiset silmät johtuivat valppaudesta, olisivat saaneet siis olla enemmän mantelit ja tummemmat (onko vaaleasilmäisyys jotenkin yleistä rodussa kuin rodussa, vai sattuuko mulle vaan nää kaikki?)Lisäksi lanneosa oli massaan nähden pitkä, mutta tasoittunee iän myötä ja häntä nyt on häntä.
Lisäksi Haapaniemi valitteli myös Egon valkoisista merkeistä, mutta sanoi, ettei halua väriasioissa olla turhantarkka näin pienellä rodulla. Kiitteli myös sitä, että selkästi ollaan treenattu Egon hampaiden näyttöä, se sujui nimittäin ongelmitta. Palleja ei vieläkään olisi saanut hiplata, mutta lopulta Ego suostui kohtaloonsa. Muutenhan Egolla oli ehkä turhankin hauskaa kehässä. Liikkeissä vielä hieman pomppi ja liikkeelle lähtiessä piti vähän rähistä. Seisoessa vispasi joko häntä tai pää, mutta kopeloimalla tuomarikin sai jonkinnäköisen kokonaisen SUORAN kuvan koirasta. Hauskaa oli ja lauantaita odotellaan innoissaan."2,5 v brindle, jolla valkoiset tassut ja valkoinen rintamerkki. Maskuliininen hyvä tyyppinen, vielä selkeästi nuori uros. Hyvä päänmuoto, keskiruskeast hieman pyöreät silmät, hyvä purenta, kohtalaiset korvat. Sopiva luusto. hyvä kaula ja ylälinja Hieman pitkä lanneosa. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Toisessa takaraajassa yksinkertainen kannus toisessa vaatimaton tupla. Häntä kiertyy selälle. Liikkuu sivusta hyvin."
Tuom. Elina Haapaniemi, Tulos: EH/1


2 kommenttia:

  1. Voi ei, itselläni nuo näkyy, joskus lataaminen vain on kestänyt. Onkohan monellakin samaa ongelmaa, ettei kuvat näy? (pitäisi varmaan keksiä parempi latauspaikka kuville)

    VastaaPoista